Mikumi

29 09 2009

Da se afriška mentaliteta izboljšuje v socialnem smislu, je dokazala tudi organizacija Neema Craft (http://www.neemacrafts.com/index.php), ki omogoča gluhim in invalidom, da najdejo nove možnosti v ročnih delih (izdelava nakita, okraskov, oblek …). Ustanovitelja, angleža Susan in Andy, sva želela tudi obiskati, vendar sta bila v času najinega obiska žal odsotna, na dopustu v Angliji.

Tako sva se odpravila naprej, prečkat nacionalni park Mikumi. Eden redkih ali celo edini, kjer je možno iti skozi s kolesom.

Tik pred vstopom v park nama domačini zaželijo srečo pred levi. Ampak namesto leva naju že na prvih kilometrih presenetijo jastrebi, ki se mastijo z zadnjimi ostanki zebre.

Glavna prometna pot, ki povezuje Iringo z Dar es Salaamom, pelje skozi Mikumi park. Zaradi številnega prometa so sedaj po celem parku hitrostne ovire. Kljub prometu, pa živali še vedno živijo blizu ceste. Trop impal prečka cesto 20 metrov pred tabo, sloni si postrežejo s kosilom čez cesto …

Impal, ki so prečkale cesto, bivolov in žiraf, ki so se skrivali v sencah akacij, po nekaj prevoženih kilometrih nisva niti štela več.

Sloni mirno lomijo veje ob cesti … midva pa mimo kronometer s polnimi hlačami :)

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviKomentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !