Karibu Tanzania !

4 08 2009

Oziroma Welcome to Tanzania!

Javljanje je prilagojeno afriskemu ritmu… ko se ti da in ko internet to omogoca..
Iz Nkhata Baya sva se povzpela na Mzuzu in od tam v Rumphi, on koder sva zavila proti Nyika nacionalni park. Po dveh dneh razbivanja kolesa in nasih zadnjic ter porivanja kolesa, na precej slabem makadamu, sva prisla na 2300m vrh na kamp Chelinda, ki ze nekaj let ne obratuje, zato so se zelje o jahanju konja v trenutku razpihnile tja v dolino. Dodatno razocaranje je bila neobstojeca pot do Livingstonije, zato sva nazaj sla po isti poti v veliko udobnejsem Land Roverju nemskega para (Manic). Pokrajina na vrhu fenomenalna, okoli sotora pa hijene, antilope in bushbucki.

Povratek. In spet sva bila pri jezeru. Malawi se je blizal koncu. Prijazni in topli ljudje. Kar je potrdil tudi nas gostitelj Henry, ki nas je sotorjenju pred njegovo hiso pogostil s takim zajtrkom da se niti premaknit nisva mogla. (3porcije riza, nsima 2 vrst, ribe, arasidi, papaja, kasawa, krompir,..)

Potem pa Tanzanija. In swahili oziroma po nase kar slovenscina. Itak je isto… Po dveh dneh vzpenjanja sva dosegla Mbeyo, kjer spoznamo angleza, ki ze vec kot 30 let dela v afriki. Izumitelj in vsestranski mojster. S zeno tanzanijko, iz vplivne druzine. Postreze nam s 1001 napotki o Tanzaniji in Zanzibarju.

Po 1100km pa proti Iringi.

LP

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviEn odziv v “Karibu Tanzania !”

11 08 2009
teoo (13:07) :

hehe, kr po naše pa ful mahat z rokami zraven:D

Komentiraj

Uporabite lahko naslednje tage : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !